Μοιραστείτε το στα Social:
 
 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On LinkedIn
Share On Pinterest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Οδηγίες Πλύσης από την Clever Wash στην Αθήνα

 
Πολλοί από εμάς θεωρούμε απίστευτα δύσκολη και περίπλοκη τη διαδικασία του πλυσίματος των ρούχων στο πλυντήριο. Η αλήθεια είναι πως με τις παρακάτω οδηγίες, θα διαπιστώσετε και εσείς πόσο απλό είναι. Αρκεί να προσέξετε κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αναφέρουμε αναλυτικά και θα έχετε ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα.
 

Οδηγίες Πλύσης

 

 
 
 
 
 
Για να πλύνετε τα ρούχα σας πρώτα πρέπει να τα ταξινομήσετε, κάνοντας ξεχωριστούς σωρούς για, λευκά, χρωματιστά ανοιχτά και σκούρα χρώματα. Αν ανακατέψετε τα άσπρα με τα χρωματιστά στο πλύσιμο, μπορεί να καταστρέψετε τα λευκά σας. Επίσης πρέπει να κλείσετε τα φερμουάρ, και να αδειάσετε τις τσέπες.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Για να τοποθετήσετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο πρέπει πρώτα να τα ξεδιπλώσετε και τα βάλετε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου ανοικτά. Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο. Πρέπει πάντα να υπάρχει κενός χώρος (σύμφωνα με την ένδειξη του κάθε πλυντηρίου) για να μπορέσουν να πλυθούν τα ρούχα.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Για δύσκολους λεκέδες προξελεκιάζετε (επάνω στον λεκέ) είτε με υγρό απορρυπαντικό είτε με το ειδικό ξελεκιαστικό, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Χρησιμοποιήστε ή το απορρυπαντικό από εμας, ή το δικό σας απορρυπαντικό υγρό ή σκόνη με τον δοσομετρητή της συσκευασίας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την σωστή ποσότητα σαπουνιού και μαλακτικού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το λευκαντικό να τοποθετείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με το απορρυπαντικό στην ίδια θήκη. Στην ειδική θήκη ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ να τοποθετείται ΜΟΝΟ υγρό λευκαντικό.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Ρίξτε το σαπούνι μέσα στον κάδο του πλυντηρίου (πλυντήριο κάθετης φόρτωσης). Προσθέστε υγρό μαλακτικό ρούχων, αν είναι επιθυμητό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Για το πλύσιμο ΠΑΠΛΩΜΑΤΩΝ & ΚΟΥΒΕΡΤΩΝ προτείνεται να χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό. Τα απορρυπαντικά σε σκόνη πιθανόν να αφήσουν στίγματα.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο πλύσης. Συμβουλευτείτε τις ετικέτες στα ρούχα σας, και τις οδηγίες του πλυντηρίου και του απορρυπαντικού για τις θερμοκρασίες πλύσης.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Το πλύσιμο διαρκεί περίπου από 25 έως 35 λεπτά ανάλογα με το πλυντήριο & το πρόγραμμα.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Μόλις τελειώσει το πλυντήριο βγάζετε τα ρούχα και τα τοποθετείτε στο στεγνωτήριο. Ελέγξτε τις ετικέτες των ρούχων για να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα στεγνώματος.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Καθαρίστε το φίλτρο για τα χνούδια του στεγνωτηρίου.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία στεγνώματος για τα ρούχα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Κλείστε την πόρτα και ενεργοποιήστε το στεγνωτήριο. Αναμείνετε τον κύκλο στεγνώματος να διαρκέσει από 20 λεπτά έως 50 λεπτά ανάλογα με την ποσότητα και το είδος των ρούχων.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Όταν στεγνώνετε μεγάλα και ογκώδη τεμάχια, όπως κουβέρτες και παπλώματα, προτείνεται να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο και να τα ξαναβάλετε μέσα σε αντίθετη φορά.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Μόλις τα ρούχα είναι στεγνά, τα βγάζετε από το στεγνωτήριο και τα διπλώνετε.